Jobbvecka 2 – lägerveckan

Så förra veckan jobbade jag min andra vecka. OMG! Trycket på jobbet. Samtidigt så hade ju barnen ingen ordentlig omsorg…

Några av mina närmaste kompisar bor i en annan norrortsföfort. De som vi alltid har en veckas semester med. På landet. Alltid med en ålandsresa inkluderad. M (pappan) och jag jobbade i samma grupp på Ericsson när jag började där 1993. Mitt nya jobb har köpt hans nuvarande job så vi är på samma kontor. Mina barn och två av deras barn är födda på varsin sida om somrarna 2008 och 2010. Vi känner varandra. Vi har varit arga på varandra. Vi har levt tillsammans. Vi har alltid hittat tillbaka. Vi kan våra gemensamma sätt att bo ihop nån vecka här och där.

Så denna vecka. Gullgossen och deras son skulle gå på Hello World läger i Ågesta söder om stan. Pippilotta och deras dotter skulle gå på dansläger i deras förot. Logistiken var överväldigande såvida vi inte flyttade ihop!

Så söndag till fredag bodde vi hos dem i deras hus som faktiskt hade ett gästrum…

Vi turades om att köra pojkarna till och från deras läger. Mamman och tjejerna kunde cykla tillsammans till deras läger för hennes jobb låg nära.

Det vart en fin vecka. Jag hade planerat att vi ev skulle åka hem om baren tröttnat på varandra men det behövdes inte.

Barnen var dock väldigt uppspelta de första kvällarna så de kom aldrig till ro och var så himla trötta när lägerdag 2 kom. Gullgossen vägrade gå på lägret, jag i princip bar honom upp till bl olen. Han ville komma på en kompromiss som gjorde att han fick sluta men jag sa NEJ en muta kan jag tänka mig. (han har ofta svårt att hitta inte motivation men ibland funkar en yttre). Så vi enades om ett xboxspel som visade sig kosta 179 kr…

På kvällen dag två körde vi ett gammalt tricj från andra gemensamma semestrar – vo delade familjerna vid halv åtta, poppade popcorn och hade varson egen filmkväll. Barnen somnade lite efter nio och orkade med lägret dagen efter.

På kvällen dag tre sa gullgossen ”det bsr ju ganska kuö på lägret så du behöver egentligen inte köpa mutan” STORT! jag sa tydligen att han fick välja om vi skulle köpa den men att det ju var onödigt. Han har iallafall tolkat det som att vi köper spelet så då gör vi det.

Pippilottas läger var roligt, men när hon var trött ville jon också sluta. HIGH 15 (som tydligen var med. I mello) kom och hälsade på. Så spännande!!!

Idag överraskade jag henne med att hon fick köpa Adidas tights (som hon drömt om hela sommaren) för om. Han fick en muta kunde hon väl också få en.

Summa summarum – mysig vecka men också jobbigt med så långa hämtninar och lämningar… Jag är dock redo att köra liknande koncept nästa år men kanske en lugnare vecka jobbmässigt – jag satt och jobbade till midnatt två av dagarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s