Fake News om fornminnen

Min farfar var på 60-talet i södra. Sverige och såg en stensättning där. En forntida skeppssättning som ett grav inne till vikingar…

Han var en man av drömmar så varför inte ha ett eget skepp. Med skogsmark, stenbrott och annat inom ägorna var det möjligt. Så han sammankallande sina söner meddelade att det var dags nu och så var det vara att verkställa.

Stenskepp från typ 1970-talet…

Min far och farbror började leta ämnen för runsten men hittade inga – men en BAUTASTEN hittade de och reste kanske i början av 80-talet.

Pappa och min syrra byggde en labyrint på senare delen av 80-talet . Ganska överväxt nu…

Jakten på runsten fortsatte och själva ämnet hittades några hundra meter från vårt hus i Stockholms-förorten. En lång kamp med kommunen att få ta stenen, dra den genom skogen (med hjälp av grannarna Nygrannen och Diesel-Yngve) och sedan rista in texten… Ja och få upp den 110 mil norrut, ställa upp den med en silveskatt under (3,5 kg mynt från hela världen insamlade bland familj och bybor)…

Runstenen är även ett pokestop… Ultimata sättet att bli ihågkommen 🙂

Aldrig kommer jag att hitta energin eller intresset för att skapa liknande saker. Laga mat och kolla tv-serier… Där hittar ni mig….

3 tankar på “Fake News om fornminnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s