Semestern har börjat!!!

Barnen och mormor och morfar åkte i förväg och jag jobbade klart, städade upp hemma, packade, handlade och åkte ut nån timme efter.Hur mycket jag än älskar min barn så är sådana där timmar (egentligen bara 3-4) i ensamhet så underbara. Som en weekend-resa till Lissabon för den singla storstdstjejen. MINST.

Jag på färjan. Notera sjal pga 13 grader och regn…

Altenem och panoramafönster livets kombo. (komihåg 13 grader?

Vi firade min semester med en av mina bästa rätter i livet. Vin med bästa utsikten. Ledighet, landet, bästa sälliset och god mat – vad kan man mer önska sig!?! Kanske lite roligare väder men eh Sverige och sommar lovar inget!!!På lördagen var det fint väder så vi började med ett traditionellt tunnbrödsbak på Muurikkan.Elda, grilla bilar, baka bröd, kavla o h njuta,

Vi hann också grilla grillbilar. Så bra!!!!Vi drog till grannön för att kolla nån modekkbåtsbyggares utställning. Väl där visade det sig att en gammal favorit-loppis ägde rum.Jag fyndade 4 st ittala-glas-tallrikar för 10 kr st. Under min tonårstid fick jag varje år en assiett av mim ingifta moster – detta var mattallrikar i samma serie – Ultima Thule. De kostar 399 kr nya, men eftersom det lilla röda Ittala-i:et var bortdiskat visste hon inte..Sedan lärde jag upp Gullgossen på lite klassiskt stege/plump. Nä. Men som gammal räv vann man såklart!!Idag (söndag) har vi haft en mellandag. Varit och köpt en vit träsoffa på Jula och småbråkat.Barnen lekte, jag bad dem duka, de började leka mer intensivt och naturligtvis råkade hamna i onåd hos varandra. Oklart vem som ev gjorde vad mot vem men efter ganska mycket bråk och skrik mellan dem och lite hot från mig satte jag mig ute och åt…. Själv. Så skönt.Alla barn har slutat bråka. Blivit sams. Kommit ut och bett om ursäkt. Tackat för middagen.Ja så nu är vi i semester-mode. Bråk. Fix. God mat. Njut. Mys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s