Serverat: Thailändsk blomålssoppa

JÄTTEGOD SOPP som håller typ en vecka i kylen (dvs denna veckas nödmat – lunch/middag)

4 portioner

  • ½ blomkålshuvud (jag tog en påse fryst blomkål)
  • 2 morötter
  • 1 salladslök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära (finns fryst hackad ingefära som jag såklart använder)
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning vego eller lantbuljong
  • 1 liten burk kokosmjölk, 165 ml
  • 1 – 2 msk Thai curry paste
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ lime

Topping: (eh orkar kanske inte riktigt göra topping dårå men slänger på lite fryst korinader)

  • 8 stekta blomkålsbuketter
  • 4 msk saltade jordnötter
  • 4 msk strimlad salladslök
  • färsk koriander,
  • strimlad chili

Skala och skiva grönsaker i mindre bitar. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker, vitlök, ingefära och låt steka någon minut. Strö på salt och peppar. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Häll i kokosmjölk och tillsätt curry paste, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Späd med mer vatten och smaka av soppan. Häll upp i skålar toppa medblomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili som dekoration.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s