allvarligt – den där paneeren

Alltså så här kan man göra för (säkert ännu godare) Palak Paneer – och inte palak halloumi…

paneer:
2 liter gammeldags mjölk (ca 4 % fett)
1 dl tjock yoghurt (ca 10 % fett)
saften av en citron

1.Koka upp mjölk och yoghurt i en stor kastrull. Rör så att den inte bränner fast och var uppmärksam så att den inte kokar över. När mjölken börjar koka, tillsätt citronsaften och ta från plattan. Rör om medan mjölken klumpar sig.
2. Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag, och häll över ostmassan. Tryck till ostmassan lite, så att det blir en tillplattad klump. Låt vätskan rinna av i 20–30 minuter, eller tills massan är fast. Tärna i 2 x 2 cm stora bitar och lägg åt sidan. (Hit kan du förbereda flera timmar innan middagen om du vill.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s