servert: kolja med citron o timjansås

Denna var supergod och jag tror att själva såsen (med annan fond) skulle passa superbra både till fläskkött och kyckling!

4 personer

  • 600 g koljafiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk fiskfond
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk hackad färsk timjan (jag har köpt färsk fryst timjan på picard – den franska affären för fryst mat)

Sätt ugnen på 100°. Salta fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 35 min. Strö över färsk timjan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s