Serverat: Auberginrullar med fetaost

Dessa har jag ännu inte provat men jag har märkt att recept jag hittar på nötät ibland försvinner så jag spara det här och uppdaterar senare med betyg 🙂

 

2 portioner

  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk grön pesto
  • 75 g fetaost
  • 4 soltorkade tomater i olivolja (jag tar nog paprika istället gillar inte dessa)
  • Lite färska basilikablad

Tomatsås

  • 1 röd lök
  • 1 liten  vitlöksklyfta
  • 200 g konserverade cocktailtomater
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tsk honung

Topping:
50 g fetaost
20 g pinjenötter

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en grillpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
2. Fördela pesto på varje aubergineskiva. Lägg på fetaost och en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg på en smord ugnsfast form.
3. Skala och strimla lök och finhacka vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Blanda ner tomater och basilika. Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
4. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost. Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s