Serverat: supergod lax (Nils Emils)

Ur Fannys och Annas kokbok Under Valnötsträdet  har jag hämtat följande helt LYSANDE recept..

  • 4 personer

    800g lax

  • 200 g bladspenat (det var slut i affären så jag köpte fryst bladspenat – lika gott men enklare och billigare)
  • 3 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör

rikligt med parmesan

Skölj spenaten och klappa den torr på ett papper.
Smörj en form i botten med smöret, salta och peppra.
Lägg sedan spenaten så att den täcker botten gott och väl – kan se mycket ut med spenaten blir betydligt mindre efter ett tag.
Lägg på laxen, salta och peppra även denna.
Blanda vin och grädde och häll brevid fisken.
Avsluta med att riva parmasan över fisken.

jag gillar att köra lax i ugnen på ca 150 grader till inner temperaturen är 52 grader – då blir det som godast!

Servera med pressad potatis, ris eller färsk pasta. NJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s