Serverat: Gudomligt god vegetarisk pizza

Denna överraskade vi morfar med när han skulle bjuda på hemlagad pizza igår på sin födelsedag… dvs en pizza blev som han tänkt och en som jag (Linas matkasse) tänkt…

 

Rotfruktspizza med Taleggio (pizza i storleken av en stor plåt)

  • PIZZADEG (gör själv eller en köpt)
  • 300 g PALSTERNACKA
  • 2 st SILVERLÖKAR (vi körde rödlök)
  • 1 bit TALEGGIO
  • 2 dl MATYOGHURT (creme fraiche funkar nog lika bra)
  • 0,5 tsk SALT
  • SMÖR att steka i
  • 1 tsk SOCKER
  • 0,5 msk TORKAD ROSMARIN

  1. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt som ska användas till pizzan. (Pizzan blir bäst om den läggs på en het plåt!)
  2. Skiva 300 g palsternacka mycket tunt.
  3. Koka palsternackan i lättsaltat vatten 1 min. Spola i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skiva 2 silverlökar tunt. Fräs mjuka i en rymlig stekpanna i 2 msk smör 6-8 min.
  5. Tillsätt 1 tsk socker, 1/2 tsk salt, 1/2 msk torkad rosmarin och palsternackorna. Fräs 3-4 min.
  6. Rulla ut 1 förp pizzadeg och bred på 2 dl matyoghurt. Fördela palsternacka och 1 bit Taleggio (skivad) över.
  7. Lägg pizzan på den heta plåten och tillaga mitt i ugnen 10-15 min, eller tills den fått fin färg.

 

3 thoughts on “Serverat: Gudomligt god vegetarisk pizza

  1. Ping: matlista igen dårå | Pippigull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s