Serverat; Arabiska ägg

Nyttig och god maträtt 🙂 Kanske inte för alla barn men för många vuxna.

2 portioner

  • ½ röd lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • ½ zucchini
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen paprika
  • ½ tsk malen kanel
  • Salt och svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • lite rödlök som dekoration

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en liten stekpanna med olja
och bryn lök, vitlök, zucchini. Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
Låt småputtra 10 minuter på svag värme. Knäck i ägg och lägg på ett
lock om du har. Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan
lite med en gaffel. Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som
dekoration.

Det finns fryst färdighackad lök och vitlök – det använder jag… och fryst persilja SÅKLART!!!!

Annonser

One thought on “Serverat; Arabiska ägg

  1. Ping: NU kör vi – nyttig vecka!!! | Pippigull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s