Lite ledsen… 

Gullgossen är en försiktig ung man som betraktar och utvärderar det mesta. Så även kompisar. Han vill inte vara i centrum utan trivs med sin klick vänner och utökar den sakta och med eftertanke och kan vara ganska tydlig med vilka han inte är kompis. 

Det här med kalas är inget konstigt – man bjuder runt 10 kompisar och blir bjuden på runt tio kalas. Han tycker inte det är konstigt eller ledsamt att inte bli bjuden på alla kalas – och ingen bli ens bjuden på alla kalas…

I början på veckan frågade hans kompis och vapendragare A om han är bjuden på Es kalas – inbjudan skulle kommit i mobilen.  E och Gullgossen har varit kompisar sen förskolan och har alltid bjudit varandra även om det ni var ett tag sedan de lekte efter skolan. 

Jag kunde inte hitta inbjudan och kollade med As mamma hur den kommit – på sms. Vi gjorde upp en plan – hon kollade med Es mamma om Gullgossen skulle komma under täckmanteln ”så vi kan koordinera present”.  Gullgossen var INTE bjuden. 

Det var tråkigt men samtidigt en del av livet och det hanterade vi (fast lite snopet).  

Igår (på kalsdagen)  hade E frågat Gullgossen i skolan ”du är väl bjuden på mitt kalas?”.

Jag blev glad för det på ett sätt – att han inte riktigt medvetet valt bort Gullgossen (eftersom vi verkligen gillar E) men jag blev också lite extra ledsen. Var det ett missförstånd mellan honom och hans mamma/föräldrar eller var det föräldrarna som valt bort Gullgossen?  

Jag Och Gullgossen kan iallafall prata om att han känner sig lite ledsen men att han ändå är glad för det var nog ett missförstånd att han inte var bjuden och han och E är fortfarande vänner.  

Annonser

2 thoughts on “Lite ledsen… 

  1. ❤ svårt och tråkigt :-(. S blev nu bjuden på klasskompis Es kalas. Men när hon lekte med klasskompis H hörde hon att H inte var bjuden på kalaset och då sa S "då går inte jag heller utan jag vill leka med H istället". Vi fick ha ett knepigt samtal om att E kan inte bjuda alla, S kan inte bestämma vem E ska bjuda och E skulle bli jätteledsen om S tackar nej till kalaset efter att ha tackat ja – så gör man inte för det är jätteoartigt. Kalaspolitik – jättesvårt!

    • Ja det är komplicerat det här med kalas-demokrati.
      Det som kändes mest ledsamt i det här fallet var just att födelsedagsbarnet verkade förvånad över att han inte bjudit Gullgossen. Då verkar det så onödigt att Gullgossen skulle behöva vara nedstämd över det. Annars har det alltid varit ok att man går på vissa och inte på andra.
      Men det är verkligen inte lätt att hantera som förälder heller – hur många ska man ha på kalaset? Det får inte plats så många hemma, och det är verkligen dyrt med leklandskalas eller andra ”ordnade” grejer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s