Serverat: Citronspaghetti med zucchini och halloumi (linas)

Snabbt och gott och vegetariskt… jag gjorde halva sasen och tycker att jag fick med lite för lite citronskal – kunde varit lite godare. plus att jag gillar jinte tomater så mycket och det funkade bra utan tomater….

INGREDIENSER 4 port

  •  360 g SPAGHETTI
  • 1 CITRON
  • 1 ZUCCHINI
  • 1 pkt HALLOUMI
  • 1 ask KÖRSBÄRSTOMATER
  • 1/2 kruka BASILIKA
  • SOLROSKÄRNOR
  • OLIVOLJA

 

GÖR SÅ HÄR:
  1.  Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Halvera 1 ask körsbärstomater och grovhacka 1 kruka basilika. Knäck 2 ägg i en skål och separera gulor från vitor.
  3. Skär 1 zucchini och 1 pkt halloumi i cm-tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja
  4. Stek eller grilla skivorna i grillpanna på hög värme. Krydda zucchinin med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Citrondressing: rör ihop finrivet skal och pressad saft av 1 citron, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  6.  Blanda avrunnen pasta med citrondressing, tomater, det sparade kokvattnet och äggulor i kastrullen. Sätt tillbaka på värmen och rör om i 1 min.
  7. Toppa citronspaghetti med grillad zucchini, halloumi, 1/2 påse solroskärnor och lite chili flakes (kan uteslutas). Servera direkt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s