serverat – vegetarisk tacosås (som pizza)

Denna rätt har tre saker med sig -1)att man får en god vegetrisk tacosås (istället för köttfärssås) 2) man lär sig att man kan krydda en egen tacosås utan att köpa kryddmixen och 3) ett nytt sätt att servera tacosaker på… men man kan gott bara prova denna sås till helt vanlig taco!

Mexikansk grönsakspizza med tacotopping

  • Gräddfil
  • Körsbärstomater
  • Majs
  • Majschips
  • Piadina (typ pizzabottnar, var likadana som större tortilla bröd egentligen)
  • Pizzasås
  • Röda Linser
  • Rödlök
  • Cayennepeppar (H)
  • Salt (H)
  • Spiskummin (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Torkad Oregano (H)
  • Vitlöksklyfta (H)
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Häll av och skölj 1 förp röda linser och lägg i en mixerbunke.
  3. Tillsätt 1 burk pizzasås, 1 msk spiskummin, 1 msk torkad oregano, 1 tsk salt, 1 tsk honung, 2 krm cayennepeppar och 1 vitlöksklyfta. Mixa slät med stavmixer..
  4. Lägg ut 4 piadina på 2 plåtar och fördela tomatsåsen över bröden. Grädda mitt i ugnen 4-5 min.
  5. Toppa nygräddade pizzor med grönsaker (paprika, rödlök, tomater, majs), 3 dl gräddfil och 100 g majschips.

enligt receptet kan man servera grönsakerna som en sallad:

Skiva 1 röd paprika och 1 rödlök. Dela 1 ask körsbärstomater, finhacka 1 kruka persilja och häll av 1 burk majs. Lägg allt i en bunke och blanda ner 1 msk torkad oregano, 1 tsk salt, 1 tsk olivolja och 1 tsk vitvinsvinäger

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s