våfflelfesttraditioner!!!

Redan på 80-talet hade en av mina kusiner flytta till Stockholm från norr och bjöd på våfflor i oändliga mängder på våffeldagen.

Honn hade hur mycket smet som helst, dukade upp med våfflor, löjrom, gräddfil och rödlök först. (släkten är från Kalix) När man nästan avlider av god mat dyker grädde, sylt och annat gott upp. Och efterätsmagen öppnar sig genast.

Nu har barnen och jag – med ständiga gästerna mormor och morfar – våffeltradition. Löjromen bytt mot stenbitsrom, och färska jordgubbar aderade (pga häftigt utvecklad och förändrard frukt- och grönsaksindustri)…

Längtar till ikväll… Det blir nog inte exakt 5:2!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s