Hög och lågintensiv dag

Kl 6.01 vaknade Gullgossen. Lite för tidigt med tanke på somna-tiden igår. Men prick en minut efter tidigaste-tiden-att-öppna-paketkalendern. Pippilotta vaknade till men ville somna om. Så arbetsfördelningen den närmaste en-och-en-halv timme var att en sov, en låg brevid och läste miljoner artiklar och analyser om barnrumporna (pippigull-mammans egen benämning) som tydligen tror de är mogna att styra landet, en byggde en lego-gubbe…
Sen steg jag väl upp dårå. Och fortsatta slö, medans Gullgossen frågade oftare och oftare när Pippilotta skulle vakna… Jag vill leka med henne – mammahjärtat smälte verkligen – inte ofta han säger så,

När hon vaknat och vi ätit frukost drog lite mer action igång – jag satte en deg för saffransbröd, Pippilotta och jag körde ett tabata-träningspass där jag tränade på en träningsmatta som liknar ett liggunderlag. Hon drogbut sin matta från rummet – som har en hopp-hage på och tränade ibland burpees eller armhävningear, men mest tränade hon att hoppa hage.

Saaffransbrödsbaket avklarades, morfar och jag ställde undan studsmattan (skandal – framme till 2:a advent!!!! Och tog in de sista av utemöblerna), vi fikade lussebullarna och pepparkakor.

Nu kom slacker-pass nummer två. Barnen är så stoooora – Gullgossen och Kopisen A lekte överlevnadsbana, Pipiilotta lekta allt möjligt och JAG LÄSTE EN BOK. I drygt en timme innan jag värmde lite rester, gossarna drog hem till A och Jag läste ett tag till! oh The joy!

Sedan plockade Pippilotta och jag in plastgranen för nedervåningen och klädde den. Gossen kom hem. Vi byggde ihop Pepparkakshuset. Tog dagens tredje slackerpaus med läsning och gick sen till mormor och morfar för lyxmiddag.

All in all en lyckad dag med liten fläkt av livet från förr…. Med bokslukar-känslan på topp.

20141207-015417.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s