Serverat: Dubbelmarinerad fläskfilé

Bufférecept – jag gjorde på 1 kg till 4-5 pers…

OBS!!!!!! ska stå helst 12 timmar i marinad så gör köttet dagen innan!!!!
Inte dansk fläskfilé. Jag körde finsk….

Ingredienser:
————
3 kilo fläskfilé
6 msk smör

Marinad 1:2 liter vatten
150 g salt, 1 1/4 dl fint eller 1 1/2 dl grovt
10 kvistar rosmarin eller 3 msk torkad
6 st skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar

Marinad 2:
strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad
1 st stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk grovmald vitpeppar

Så här gör du:
————–
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Bryn dem runt om i smör och lägg över dem i ugnssäkra formar. Stek dem tills innertemperaturen är 65–70°, 30–40 min.
3. Gör under tiden marinad 1: Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt marinaden kallna.
4. Lägg ner filéerna i marinaden och låt stå kallt ca 12 tim. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
5. Marinad 2: Skär det gula av citronskalet i strimlor med zestejärn eller potatisskalare och kniv. Förväll skalstrimlorna 1/2 min och häll av vattnet.
6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.
7. Skiva köttet ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s