jag gillar public service, idrottsföreningar, kommunala skolor och skatteutjämning

Här i förorten verkar allt röra sig lite långsammare. När flera av de som föddes samma år som Gullgossen men bor inne i stan redan gått på fotboll, så har förortens-IK sin bollek/fotbollsskola det året man fyller 6.

Så alla -08:or, tjejer och killar, har fått ett brev med inbjudan till bollek. Förberedning för fotboll – om man vill.

Det är gratis. De sätter ihop grupper enligt hur man ska gå i skolan till hösten. Man får önska kompisar.

Idag fick Gullgossen sin ”placering” – med hans kompisar (ååå glädjen när han hörde namn efter namn – YEEEES-rop och glada hopp), men, utan att han vet det egentligen, också en ihopkoppling med hans blivande klasskompisar.

Det är så fint. Gratis, bygg band med nya klassen (de skriver explicit att de tagit större hänsyn till skola än önskade kompisar men man får byta), allt är i föreningsanda 🙂

Jag är en sucker för att alla ska få allt. Att inte bara de som vet hur man ställer sig i kö redan tidigt får plats , eller de som har föräldrar med resurser ska få komma med. Så att detta är en anska ordinär kommun vägs ändå upp av sådana saker som att de kommunlal skolorna och förskolorna är bäst. Och att förors-IK har gratis nybörjar-fotboll, för att skola in i fotbollen, men också för att bygga emenskap och se till att alla kommer med.

Jag jobbar fö i utkanten av Public Service, jag gnäller inte över skattetrycket (trots att jag verkligen är en betalare än så länge) och jag tycker att glesbygden ska fp leva. Och att alla ska få spela fotboll. Om de vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s