serverat: vitkålssallad för oss som har skåpet fullt av flaskor-med-asiatiska-saker

Denna var supergod!!! Åt det med kött som jag wokade – köttet marinerat i lite thailändska grejsimojser (utan större urval faktsikt).

Jag körde detta för att få ett nyttigt tillägg till wok för att bli mätt (utan nudlar eller ris) men tycker nog att detta var en sidorätt som är mycket bättre än bara utfyllnad. En mycket god asiatisk sallad!!!

Ingredienser (typ 4 personer)

1/4 vitkål
3 salladslökar
3 msk risvinäger
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
salt och peppar
1/2 kruka koriander

Strimla vitkålen och salladslökarna fint och lägg i en skål.
Blanda risvinäger, honung, sesamolja och rapsolja i en skål.
Häll blandningen över salladen och strö salt och peppar på.
Blanda om. Hacka koriandern och strö över.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s