serverat – bröd bröd bröd

ja det här med nybakt bröd. Va? man kan ju knappt tänka sig nåt godare. Nylsa har bakat ett fantastiskt bröd – och frågade om fler bröd-tips….

Jag har en bak-filosofi som går ut på att jag helst bara bakar recept som ska jäsa en gång. Anna och Fanny Bergenström (Annas Kokbok, Under valnötsträdet, Kärlek, oliver och timjan) har samma filosofi verkar det som – så flera recept är deras…

Här kommer några favoriter;

Morfars frukostbullar – supergoda mjuka ”frallor” som kan frysas och tinas i micro (30 sek  per fralla)

Annas vridna havrebaguetter – goda bjud/ätbröd som helst ska ätas samma dag (receptet finns på massor av siter/bloggar)

Filmjölksbröd är också gott och lättbakat (jag har gjort UTAN aprikoser men är nog gott med också)

Valnötsbröd är OTROLIGT GOTT och lättbakat – kan skivas och frysas och sedan rostas – om det nu skulle bli nåt över. Snyggt och gott att lägga fram ett låååångt stort valnötsbröd när man har gäster!

En tips för den som inte vill ha olika mjölsorter hemma är att köpa Finax 3-korn brödmix och sedan göra den likadant som havrebaguetterna – dvs jäsa en gång i 1-1,5 timme, välta upp, göra baguetter och grädda – endast en jäsning…

Kardemummabullar bakar jag enligt samma devis och med Anna och Fannys recept  – bara en jäsning. GODASTE BULLARNA I VÄRLDSHISTORIEN!!!! Jag bakar inte vegabullar utan vanliga snurrebullar…

Fiffigt tips är att röra ihop degen på kvällen och ställa den i kylen över natten, så kan man baka ut och grädda på morgonen och få nygräddat bröd till frukost!!!!!! 

 

2 tankar på “serverat – bröd bröd bröd

  1. ÅH, tack vad många bra tips! Jag ska vara mammaledig på måndagar nu, och tänkte att jag och barnen måste göra något roligt då, bakning var helt klart ett lyckat projekt idag så det gav mersmak.

  2. jag trodde förresten att man liksom var tvungen att baka ut dem när de hade jäst klart, men tipset om att låta degen jäsa i kylen över natten ska definitivt testas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s