Serverat 34 – Salade Lyonnaise

Denna hade jag svängt ihop när vi åkte till Arholma. Ja barnen fick makaroner och korv, men mormor och jag vi festade på denna sallad på båten, och en halv-flaska kallt vitt vin…

Ingredienser

  • 250 g salladssorter, gröna, blandade
  • 4 st vitt bröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g bogfläsk, rimmat
  • 1 dl gräslök, finklippt
  • 4 kokade ägg (egentligen ska det vara pocherade ägg)

Dressing:

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
1. Skölj salladsbladen i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt eller kör den, som här, i en praktisk salladsslunga.
2. Skär brödet i tärningar och lägg dem i en plastpåse. Blanda olivolja och pressad vitlök, häll ner det i brödpåsen och skaka om så att allt blandas. Stek tärningarna i en stekpanna på medelgod värme ca 5
minuter tills brödtärningarna fått färg runtom. Ställ dem åt sidan.
3. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt på medelgod värme. Låt de stekta fläskbitarna rinna av på hushållspapper.
4. Koka äggen – hårdkokta.
5. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen och blanda med salladsbladen. Fördela salladen på tallrikar. Strö på klippt gräslök, brödkrutonger och stekt fläsk. Toppa med pocherat ägg. Servera med lite extra dressing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s