explosion

Gullgossen EXPLODERADE alldeles nyss nu på kvällen. FORMILGEN EXPLODERADE. Jag har aldrig sett nåt liknande. Jag är skakad av den kraft som finns i den lilla kroppen. Och vilka skrik. Och vilken ilska.

När vi kunde sätta oss ner och bara kramas somnade han inom 3 minuter – tio i sju. Detta är killen som oftare somnar vid tio än vid nio. Så visst – det kom ur sömnbrist. Men ÄNDÅ.

Han kan skrika (och gör det) när han är trött/hungrig/får-en-låsning. Lite oftare än han borde. Men detta.

Jag sitter här chockad. Över hur mycket skrik det finns i en gosse. Och ilska. Och gråt. Och hur spänd en liten kropp kan vara. Och undrar om det kan komma igen? Eller om det bara var för att han var helt slut?  Och undrar hur man ska hantera det – jag försökte med ”skrik”. Funkar inte. Jag försökte att förflytta oss ut. Funkar inte. Försökte med snällt prat. Funkar inte. Lyckades lista ut att han ville sitta i en speciell soffa – och så satte vi oss i den och kramades – och då tystnade han , slappnade av och somnade… Men händer det igen? Imorgon? Eller är explosions-skriket slut imorgon när han sovit ut?

3 tankar på “explosion

  1. Vi har haft några såna. Veritabla explosioner, hysteriskt arg unge, knappt kontaktbar. Alltid när hon varit övertrött (nån gång när hon vaknat utan att ha sovit middag klart). Har inte lyckats bryta det, bara fått vänta ut -efter ett tag har hon alltid velat komma upp i famnen, ofta somnat där efter en stund. 3-årsåldern beskrivs ju ofta som en ”bråkig” ålder; man är ofta arg och har ett jäkla humör, har precis börjat förstå att man är sin egen och måste hantera sina känslor själv, och så har man inte ”kallibrerat” dem än (tja, om man nu nånsin lyckas med det…). Nu var det ett tag sen vi hade nån ”explosion” på det viset, tror att M börjat skaffa sig verktyg att ta itu med det -sen har hon ju ett sjujäkla hömör, som du sett 😉 smäller i dörrar o låser in sig på toa, som vore hon 10 är äldre än vad hon är…
    Hoppas han är glad igen, Gossen o lattjar med Knasluvan! (Ha en skön Västkustvistelse o hälsa Knasmamman!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s