som syskon, eller kusiner iallafall

När jag började plugga till ingenjör flyttade jag 20 mil hemifrån och började på noll. En ny stad, ny tillvaro, och nytt umgänge.

Några i klassen blev vänner – en av oss blev kär i en chalmerist och flyttade till Göteborg, och vi andra började fira valborg i Göteborg med dem… Det var lite mer än 20 år sedan – och valborgsgänget bor nu utspritt i landet. Göteborg, Linköping, Stockholm, Uppsalaa och Gävle. Kärnan i gänget är 8 vuxna, bara två par. Nu finns också 4 barn med i det resande sällskapet, tidigare var det två som nu blivit tonåringar och aldrig skulle komma på tanken att följa med…

I alla dessa år har vårat sätt att ses, runt valborg och under en helg på hösten, varit att resa genom landet till varandra. Vi har inte geografisk möjlighet till ett umgänge över en fika – vi tillbringar 2 dagar tillsammans ibland mer, när vi ses. Vi har varit i London, Krakow, Toscana, Barcelona och bokat resa till Scotland i höst.

Så när jag och barnen åkte till Göteborg för ett Femmismöte, var det självklart att hälsa på kompisarna i Göteborg ett par nätter. Som vanligt liksom. Det faktum att vi känt varandra i 20 år, och gjort det dygnet runt, har gjort oss naturliga för varandra, självklara och ändå utan att ha daglig kontakt. Som kusiner.

1 tanke på “som syskon, eller kusiner iallafall

  1. Pingback: partyhoppers…. | Pippigull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s