Serverat 19 – busenkel hallonkaka

såååååå god!

Enklaste goda kakan!!!! I vanliga fall gör jag den i en vanlig form men igår gjorde jag den i 3 st små engångsformar (11 cm diameter) – och tog med en + frös två…

En bit = 5 propoints, men när man gör en liten kaka tar man en mindre bit – 2-3 propoints…

Busenkel hallonkaka
Portioner: 12 bitar
Tid: 45 minutes
75 g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 paket frysta hallon (225 g)
Till garnering:
½ tsk florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa en bakform med måttet 24 cm i diameter.

3. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt det svalna.

4. Blanda allt utom hallonen i kastrullen, häll smeten i formen, bre ut den och lägg de frysta bären ovanpå.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Sikta över florsocker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s