Serverat 18.4 – Pulled Pork – kan det bli bättre!!!

Första gången jag hörde talas om detta var hos Knasluvansmamma. Andra gången var det i Buffés förra nummer. Tar tid men går verkligen inte av för hackor!!!! Det var för den delen FLÄSKKARRÉVECKA så det låg i tiden… (ska köpa en till imorgon och upprepa succén!!!)

Ingredienser
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
salt
nymalen svartpeppar
TILL SERVERING
2 portionsbröd per person, t ex minibaguette eller källarfranska
1 rödlök, fint strimlad
1 burk tomatsalsa (300 g)
1 burk majs (340 g)
3 dl gräddfil
     

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°C. Krydda köttet runt om med 3 tsk salt och 3 krm peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
2. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
3. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
4. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

3 thoughts on “Serverat 18.4 – Pulled Pork – kan det bli bättre!!!

  1. Ping: Serverat 18 – Matveckan… | Pippigull

  2. Ping: latar mig | Pippigull

  3. Ping: Serverat – en 45-års-fika-och-fest | Pippigull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s