slutet gott -allting gott

Det blev en bra dag. När jag och Pippilotta dök upp åt de fortfarande mellanmål – satt så fint på sina stolar. Gullgossen sken som en sol när jag kom – å vad fin han är ! – och berättade att mamma inte var med idag… Det hade gått bra – vissa stunder hade han kommit på att han ville ha mig med men det hade gått mycket bra

För att fira har vi spelat lite innebandy (fast ute) och lekt  med bilar – och bakat en kardemumma kaka. Nu tittar han på Spöket Laban, jag ska precis hämta min tredje bit kaka och Pippilotta leker i babgymet. EN BRA DAG!

4 tankar på “slutet gott -allting gott

 1. En liten fundering bara, ingen kritik, men jag kan ändå inte låta bli att fundera på varför folk har så ”bråttom” med att få iväg sina storasyskon på dagis…varför inte låta storasyskonet (som inte är STORT i mina ögon när det är 2 år!) vara hemma i hemmets lugna vrå tills det är dags för bägge barnen att börja ”allvaret”.
  Nu kan jag kanske tycka att det är lite specialfall i ditt fall, eftersom du är ensamstående, och behöver avlastning, men annars? Vad tycker du, skulle du ha lämnat även om du hade en partner?

 2. Jag tror jaghade lämnat oavsett. För eftersom ”alla” lämnar så har Gullgossen inga kamrater att leka med – och när jag har huset och Pippilotta och honom så hinner jag inte stimulera honom på det sättet han blir stimulerad av att vara på dags – att vara med andra barn och även de saker som han får prova på med personalen.

  Sedan 6 maj har han bara varit på dagis 6 dagar (innan i måndags) och vi har sett till att ha många barn som gster på landet för att få någon at leka med. Han har trivts bra med lekkamarater och trivts bra även utan – men om vi inte haft mormor och morfar eller kusinerna så har det bllivit lite tråkigt efter för många kompis-lösa dagar…

  I min kommun är det 15 timmar – han går 3 dagar i veckan och r ledig 4. Då får vi båda sakerna – tid tillsammans men också stimulans på dagis. Och jag får 3 dagar att handla och fixa på – och kunna ge Pippilotta full uppmärksamhet ibland.

  Så till 90% handlar det om hans stmulans och 10% (mste jag erkänna) för min sinnesro – att kunna handla eller rensa garderoben eller sitta ner 5 minuter utan två barn som vill ha uppmrksamhet…

 3. Vilken tur att du inte tog det som kritik, blev lite orollig när jag skickat kommentaren..:o) Och 15 timmar låter ju lagom. Det var nog det som Mona Sahlin sa i somras som var i mina tankar, att alla barn måste ha rätt till 30 timmar i veckan, även när det fått syskon, för de skulle ju inte ”straffas” för att de fått småsyskon. Själv har jag svårt att se vad det skulle va för straff att vara hemma med en förälder och ett småsyskon…tiden som barnen är så kort, och det verkar som många har svårt att kunna njuta, dra ner på tempot och vara med sina barn den tid de är små. Tids nog har de fullt upp med kompisar och nöjer sig inte med att vara hemma… Ha det gott med dina små!

 4. Haha – nej ag tar det inte som kritik. Jag har sälv funderat mycket på hur jag skulle göra om han inte trivdes… då skulle han ju få vara hemma!
  Nej jag kan tycka att man kanske inte behöver 30 timmars dagis för syskon – fast det beror så himla mycket på situation. Och de har ju väldigt roligt på dagis när de trivs…

  Gullgossen har hittills bara gått 4 dagar 9-16 – dvs 28 timmar i veckan – så han har liksom aldrig gått 30 timmar hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s