duuuut duuuut (uppdaterat)

Gullgossen och jag är hos mormor och morfar nu. Det var billig entrecote på ICA i söndags så en bit på nästan 700 g slank ner i korgen. Nu ska vi bjuda på den, men hemma hos dem.

Att dela biten i tre gör tjocka och goda bitar tycker jag. Morfar är dock brydd – ”jag är så dålig på att veta när det är klart!” säger han uppgivet.

Duuut duuut” upplyser Gullgossen – vet väl alla att det piper när maten är klar!

Annars har vi ett nytt spännande ord idag. Ord för Gullgossen är ett tecken i och för sig. Jag vill göra om i badrummet – bort med stora bubbelbadkaret och in med en dusch och ett litet badkar.

vi åker till Bauhaus och köper en blandare idag” föranledde ett tecknande från gossens sida – högerarmen i en stor rund cirkel. Han blandade 🙂 Jag förklarade att den används när man duschar och blandar kallt och varmt vatten. Efter det har han berättat hela dagen: blandare-tecken, houhhh-kallt-ljud, pfooofff-varmt-ljud, smack-vattenljud och brrrrum (för han tror att allt man handlar på bauhaus låter). Ibland har han lagt till att visa att mammas hår ska tvättas.

Jag tror han kanske är lite besviken över vilken liten och tråkig kartomg en duschblandare är – men han håller god min. och brummar förhoppningsfullt lite högre nu än innan…

Uppdatering vid halvnio…

När vi kom tillbaka från mormor och morfar sågade han i ca 20 sekunder innan handen började veva i luften igen. VAR ÄR BLANDAREN??? Ut i hallen och hämta den lilla kartongen. Det är en liten liten liten stiliserad bild av blandaren på. Så vi surfar upp blandare på nätet och pekar och pratar om vattnet.

När vi ska upp och sova ska blandaren med – in i badrummet med den. Lite besvilken att vi inte ska sätta upp den. In i sovrummet, välling och sedan vevar armen igen. Bara att hämta blandaren i badrummet. Sedan satt han och tittade på den lilla bilden. Pekade – varmt här – kallt där – blanda (båda armarna i luften). Och så om  och om igen. Alla har fattat. Nu sover han – garanterat drömmer han om vatten som blandas!

1 tanke på “duuuut duuuut (uppdaterat)

  1. Pingback: som smör i solsken… « Gullgossensmamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s