ok nu vet jag EN sak…

…som verkligen är jobbigare med att vara ensamstående mamma till ett litet barn.

Idag önskar jag mig någon som handlat. Då hade det luktat pizza från ugnen, kanske hade en ny dvd hyrts, godisfrossan varit säkrad och jag hade sippat på en alkoholfri öl och inte haft en tanke på att blogga om en (mycket liten) nackdel med det ensamstående föräldraskapet.

Att komma iväg till affären när det är -15 grader dag efter dag är svårt. Igår blev det inte av men vi skulle åkt imorse. Då kom fikabesök – så nya planen var att åka efter eftermiddagsluren. Luren drog ut på sig – från lite innan 2 till nästan halv fem. Oups – och sedan en grining Gosse som man inte vill sätta i vagnen eller bilen för att handla.

Planen för kvällen var hemmagjord pizza – degen står i kylen och kalljäser. Men hemma finns varken tomatsås eller tillräckligt roliga pålägg. Alkoholfri öl att festa på och naturligtvis lite godis eller chips att mysa med efter Gullgossen somnat hade också kunnat slinka ner i kassarna.

Reslutat – middag med mat ur kyl och frys (rostbiffsgryta med pressad potatis – JÄTTEGOTT men inte pizza), saft och inget godis idag heller.

4 tankar på “ok nu vet jag EN sak…

  1. Pingback: pappadagarna… « Gullgossensmamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s