Gullgossen 1,5

Idag är det 1, 5år sedan Gullgossen föddes (oups – kom på det av en slump… inget firande på stora dagen).

För 18 månaders sedan kom han – den bästa Gullgossen man kan tänka sig. Hur det var innan han kom har jag nästan glömt – för nu finns han – och det är alldels perfekt.

Gullgossen som ett och en halvåring är en bestämd gosse. Han vet vad han vill och kommunicerar det tydligt.
Frågar jag honom ”Ska mamma bära dig?” Näe, ”Ska du gå själv?” mhmmm. Han vet vad han vill och vet att det ena är tvärtemot det andra. Om jag sjunger i bilenså säger han NÄE till vissa sånger och låter mig sjunga andra. En liten båt blir ofta… – ok, I ett hus i skogens… NÄE, Lilla snigel akta NÄE, En kulen natt natt natt – OK….
När jag ska rita så visar han med tecken vad jag ska rita, eller så frågar jag honom – samma visa – vissa saker ska ritas vissa gånger. Tydliga mhmmm och NÄE när jag frågar om olika saker att rita.

För några veckor sedan såg jag honom leka TILLSAMMANs med Sockerärtan – båda stod bredvid varandra, lutade sig fram mot en soffa och lade huvudena på soffan. Som på kommando reste de sig och lade sig i takt med varandra och skrattde hela tiden.

Gullgossen är fortsatt en lite reserverad kille när det kommer till nya sammanhang – men sedan en charmig kille som kollar in allt. Som lär sig, berättar (tecken ljud och ngt enstaka ord) och konverserar. Han lyssnar på och deltar i allt – mormor berättar om en pjäs där det brann på scenen – oooooouuuooooooooooooouuuuuuuuuuoooooooooooooouuuuuuu – påpekar Gullgossen – då kommer brandbilen…

Idag har han klätt en gran. Gullgossen fick hjälpa till, ojoj oj vad spännande det var. Han är helt fascinerad av alla fina julprydnader – stjärnor, nya ljus, tomtar, bockar och sju-armade ljusstakar.

Och jag får vara hans mamma. JIPPI! Fortfarande kan jag bli förvånad när han ropar MAMMA och jag svara ”mamma kommer”. Det är tydligen JAG som är MAMMA!!! Till honom!!! Kan fortfarande ibland inte tro att jag är någons mamma – speciellt inte att jag är Gullgossensmamma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s